Informatiile aici

Thursday, August 6, 2020

Carantina s izolare la intrarea in Elvetia si Principatul Liechtenstein

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în cursul zilei de 5 august 2020, autorităţile federale elveţiene au anunţat noi măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul Confederaţiei Elveţiene, măsuri care se aplică şi pentru intrarea pe teritoriul Principatului Liechtenstein.

Astfel, Liechtenstein și Elveția anunta introducerea carantinei pentru români, pe o durata de 10 zile. Măsura intră în vigoare pe 8 august 2020 la ora 00.00

carantina izolare pentru roamnai
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat că România este inclusă pe lista ţărilor cu grad ridicat epidemiologic privind infectarea cu noul coronavirus şi românii care intră pe teritoriul Elveţiei trebuie să stea în carantină sau autoizolare timp de 10 zile.

Perioada de carantină nu poate fi întreruptă de un test negativ pentru COVID-19, iar nerespectarea măsurilor poate fi amendată cu până la 10.000 de franci elveţieni, echivalentul a peste 9.000 euro. Măsura intră în vigoare din 8 august, ora 00.00.

Potrivit comunicatului, toate persoanele care intră pe teritoriul elveţian şi care s-au aflat în ultimele 14 zile pe teritoriul României trebuie să intre în carantină (autoizolare) la domiciliu sau la o altă locaţie adecvată pentru o perioadă de 10 zile, imediat după sosirea pe teritoriul elveţian. Persoanele care intră în carantină (autoizolare) au obligaţia de a contacta autorităţile sanitare cantonale în decurs de două zile de la intrarea pe teritoriul acestui stat şi de a urma indicaţiile acestora. Potrivit reglementărilor în vigoare, perioada de carantină (autoizolare) nu poate fi întreruptă ca urmare a unei testări moleculare negative pentru infecţia cu COVID-19. Nerespectarea măsurilor menţionate se sancţionează cu amendă contravenţională de până la 10.000 CHF,

No comments:

Post a Comment