Informatiile aici

Wednesday, July 1, 2020

Concediu in Grecia? Vezi ce trebuie sa faci ca sa poti ajunge acolo

In aceasta perioada un număr foarte mare de romani au optat sa mearga in concediu in Grecia. Treaba nu se dovedesta a fi una usoara, asa cum s-a trambitat in toate partile. Procesul este un pic mai complicat decât sa te urci in mașină și sa te dai jos la plaja.

In poza aveti Creta. Numai ca  s-ar putea sa devina foarte complicat sa ajungeti acolo.

Formulare de completat onlineIncepând de la 1 iulie 2020, Tarom a reluat mai multe zboruri catre și dinspre Grecia. Toate zborurile sunt fara niciun fel de restricții legate de motivele de zbor, cel putin asa se arată in comunicatul de pe Facebook. Astfel, vor fi operate zboruri spre/dinspre Atena in zilele de luni, miercuri, vineri si sâmbătă, iar pe relatia Salonic joi şi duminica.

In postarea amintita, oficialii Tarom au atrag atentia asupra procedurilor obligatorii care trebuie  urmate daca se doreste o calatorie in Grecia in următoarea perioadă. Cea mai importantă etapa consta in completarea unui formular online care se gaseste la aceasta adresa

Completarea documentului online este obligatorie si nu se poate face cand te afli la granita tarii sau in aeroport, ci trebuie sa faci gestul respectiv cu cel puțin 48 de ore înainte de a pleca la drum. Altfel, esti obligat sa te întorci acasă.

In formularul intitulat PLF (Passenger Locator Form), se vor completa date despre regiunea tarii din care provii, durata vizitei in Grecia și adresa exactă a punctului de destinatie ( hotel, pensiune, casa unui prieten). Dupa acest pas, ar trebui sa primesti in scurt timp un cod QR pe care il poti imprima sau păstra pe telefon pentru a fi scanat de catre autoritați la granita.

Funcție de informatiile pastrate in spatele acestui cod, nu este exclus sa fii tinut în carantina, testat pentru coronavirus sau trimis la locatia ta de vacanță fara niciun fel de problema. Masurarea temperaturii și eventuale teste de Covid-19 vor fi facute aleatoriu la intrarea în Grecia.


Daca deplasarea se face cu avionul, veti primi si un alt formular pe care trebuie sa-l completati

No comments:

Post a Comment