Informatiile aici

Monday, July 13, 2020

Si Ungaria baga romanii in carantina

Agentiile Reuters şi Magyar Hirlap informeaza ca incepand din 15 iulie 2020, cetatenii unguri care revin din tari de risc crescut, considerate apartinand zonelor „galbena” şi „rosie”, vor fi obligati sa se supuna unor controale medicale la granita si sa intre,eventual, in carantina.

Ungaria baga romanii in carantina si
Tot pentru a preveni raspandirea coronavirusului de tip nou, acelasi lucru se aplica si în cazul strainilor care vin din tari „galbene”, in timp ce intrarea cetatenilor straini venind din ţări „rosii” va fi interzisa.

Se precizeaza ca in acest moment, din categoria „rosie” fac parte Albania, Bosnia-Hertzegovina, Macedonia de Nord, Muntenegru si Ucraina

Dintre statele membre UE, in categoria „galbena” se inscriu in prezent Bulgaria, Portugalia, Suedia şi Romania. Tot aici intra  si Marea Britanie.

Cetatenii straini care vin din aceste tari trebuie sa intre an carantina, pe care o pot parasi doar dupa doua teste negative efectuate la interval de 48 de ore.

Potrivit Reuters, restrictiile nu se aplică celor care sunt în tranzit, transporturilor de marfa, calatoriile oficiale, dar si în aceste cazuri se pot efectua controale de sanatate

No comments:

Post a Comment