Informatiile aici

Friday, July 10, 2020

Test obligatoriu negativ ca sa intri in Grecia

 Joi 09 iulie 2020, Guvernul de la Athena a exprimat o ingrijorare crescuta in privinţa importului de Covid de la turistii care intra pn tara, in special din tarile vecine din Balcani, deci inclusiv din România.

greece vacance covid-19 test online paper
Ca urmare. Guvernul grec a decis ca, incepand de marti 14  iulie 2020, toti turistii care intra in tara prin singurul punct de frontieră terestru care opereaza in acest moment, vama Kulata-Promachonas, trebuie sa prezinte un test negativ pentru COVID-19. Potrivit presei elene. testul nu trebuie să fie mai vechi de 72 de ore.

Măsura a fost luata intr-o sedinta extraordinara de guvern si va intra in vigoare incepand cu data de 14 iulie 2020, orele 06.00 dimineaţa.

Pot intra in Grecia fara sa prezinte acest test doar cei care nominalizati in anumite categorii exceptate – diplomaţi, medici, lucrători în transporturi.

De asemenea, a ramas in vigoare si prevederea potrivit careia trebuie completat si formularul online de catre turisti, cu cel puţin 24 de ore inainte de intrarea in tara.

Daca aveti in plan sa ajungeti in Grecia, trebuie sa lamuriti urmatoarele probleme legate de cele descrise mai sus.

1. Referitor la test. Un lucru nu este suficient de clar. Trebuie sa fie facut cu maxim 72 de ore inainte sau rezultatul trebuie sa fie obtinut cu 72 de ore inainte: Este cunoscut faptul ca rezultatul testului nu se da pe loc, uneori fiind nevoie sa se astepte chiar si 2-3 zile.
2. Ce se intampla cu copiii care isi insotesc parintii? Trebuie si ei sa faca testul? De la ce varsta?

No comments:

Post a Comment