Informatiile aici

Tuesday, July 14, 2020

Romania pe lista tarilor ”rosii”

Lithuania si Matla au introdus Romania pe lista rosie a tarilor cu pericol foarte mare de infectare si raspandirea a noului virus. Ca urmare, accesul romanilor este interzis in aceste tari.

Mai exista si lista galbena. Cetatenii apartinand tarilor inscrise in aceasta lista trebuie sa prezinte la intrarea in alte tari teste negative, sa accepte testarea si evenual carantinarea, precum si completarea altor documente prevazute de reglementarile tarilor respective.

Printre tarile care au recut Romania pe lista galbena mentionam, Grecia, Ungaria, Austria, Bulgaria, Marea Britanie, Olanda. Tranzitul este permis fara rastrictii, in timp ce pentru a ramane sunt necesare prezentrea unor documente sau/si indeplinirea unor formalitati. In cazul in care se decide intrarea in carantina, regulile sunt foarte dure.

In Marea Britenie, de exemplu, trebuie sa fie declarata resedinta si persoana va fi controlata de catre autoritati. In caz de nerespectare a carantinei, prima masura este o amenda de 1.000 de lire sterline. I Olanda, este necesara achizitionarea unui soft pentru telefon prin care poate fi controlata pozitia unde se afla detinatorul telefonului.

No comments:

Post a Comment